Prosimo počakajte...
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Več informacij Dovolim uporabo Ne želim piškotkov.

Splošni pogoji


SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE E
SVET  

POGOJI UPORABE STRANI
CENE
PLAČILNI POGOJI
PREVZEM IN DOSTAVA
GARANCIJA
VRAČILO BLAGA
POSTOPEK NAKUPA
POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI
PRITOŽBE IN SPORI
VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST
   
POGOJI UPORABE STRANI
   
Splošni pogoji spletne trgovine eSvet so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov, zveze potrošnikov in pravili poslovanja z elektronskim, oziroma poslovanjem na daljavo.
   
Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine eSvet brez izjem. V primeru, da se s podanimi splošnimi pogoji kakorkoli ne strinjate, Vas prosimo, da ogleda strani, njene uporabe, oziroma nakupov preko naše spletne trgovine eSvet ne opravljate.
   
Kot uporabnik ali kupec se štejete, oziroma zavezujete, da ste z vsakim ogledom in/ali s transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez vseh omejitev. 
   
Ponudnik se v razumnem obsegu trudi, da spletna stran vključuje samo točne in ažurirane informacije, vendar ponudnik ne daje nobene garancije in/ali jamstva za točnost objavljenih informacij in si pridržuje pravico:
- da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni pričujoče pogoje poslovanja
- da spremeni cene izdelkov z ažuriranjem te objave, pred izbranim načinom plačilom
   
Elektronska trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vendar se zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov lahko zgodi, da poslovanje preko naše spletne trgovine, oziroma dostop do trgovine včasih ni mogoč, zato si ponudnik pridržuje pravico:
- da za določen ali nedoločen čas omeji, popolnoma ali delno ustavi in umakne prodajo nekaterih ali vseh izdelkov iz spletne trgovine eSvet
- da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma, oziroma delno ustavi dostop do strani spletne trgovine eSvet
- oziroma da kakorkoli drugače omeji in/ali ustavi poslovanje spletne trgovine eSvet
   
Ponudnik se zavezuje, da uporabnik v zvezi z uporabo spletne trgovine eSvet nima nikakršnih stroškov povezanih z uporabo, hkrati pa ponudnik tudi ne zaračunava nobenih dodatnih stroškov, povezanih z uporabo spletne trgovine eSvet. 
   
Ponudnik podjetje AVENTIS, tehnološke storitve d.o.o. ne prevzema nikakršnih odgovornosti za kakršnekoli okvare Vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska spletne trgovine eSvet in/ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini eSvet.

V primeru dodatnih informacij v zvezi s splošnimi pogoji smo vedno na voljo na podanih kontaktnih podatkih v naši spletni trgovini.
   
na vrh

CENE
   
Vse objavljene cene in izdane ponudbe v spletni trgovini eSvet se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil, veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
   
Pridržujemo si pravico spremembe cen brez predhodnega obvestila. Prizadevamo si, da bi zagotovili kar se da točne in ažurne informacije, vseeno pa se lahko zgodi, da je kakšen podatek o ceni netočen, oziroma napačno objavljen. V takšnem primeru in/ali v primeru, da se cena artiklov spremeni med postopkom samega naročila, lahko ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa.
   
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena šele v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, kupec pa kot potrdilo o naročilu prejme predračun, oziroma aktualno ponudbo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
   
Običajna cena označuje cene:
- ko gre za izvedbe naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po povzetju.
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po povzetju
   
Vaša cena označuje cene:
- ko gre za izvedbo naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po predračunu
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po predračunu
- oziroma v primeru plačila s kreditnimi karticami, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na izbrani tip kreditne kartice, oziroma izbranega načina plačila.
   
Vse navedene, oziroma objavljene cene v spletni trgovini eSvet so v € (EUR) in imajo vključen 22% DDV, razen v primerih kjer je to izrecno zapisano drugače.

na vrh

PLAČILNI POGOJI

Trenutno so v naši spletni trgovini možni spodnji načini plačila:

1. Avansno plačilo, oziroma plačilo po predračunu (100% avans) - Vaša 

Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo z že upoštevanim popustom po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Ko je predračun v celoti poravnan, vam posredujemo potrdilo o plačilu, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku.   

V primeru izbire načina plačila po predračunu, vam na vse naročene izdelke pripada dani popust na običajno ceno, spletna trgovina eSvet bo vse prejete avanse smatrala kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno.
   
Vaša cena, oziroma cena za izbiro plačila po predračunu z že upoštevanim popustom je izraziteje označena pod Običajno ceno.
   
2. Plačilo po povzetju  (minimalno 30% avansa) - Običajna cena
   
Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo s ceno višjo od cene za izbiro plačila po predračunu vsaj za 5% po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov. 
   
Ob nakazilu 30% avansa kupnine na naš račun, vam posredujemo potrdilo o delnem vplačilu avansa, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Preostali del kupnine poravnate izbrani dostavni službi ob dostavi naročenega blaga, oziroma nakažete na naš transakcijski račun vsaj en dan pred dogovorjenim dostavnim rokom. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je trenutno možno le z gotovino.
   
V primeru izbire načina plačila po povzetju, velja običajna cena izdelka, oziroma je dogovorjena cena od cene za izbiro plačila po predračunu, višja za vsaj 5%. Spletna trgovina eSvet

 bo vse prejete avanse smatrala, kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno. V primeru, da kupec blaga ne prevzame oziroma stornira naročilo po 12 urah od prvotnega naročila, bo podjetje Aventis d.o.o. obdržalo 30% avansa kupnine.
   
Običajna cena, oziroma cena za izbiro plačila po povzetju je označena nad vašo ceno.

V primeru plačila po povzetju se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

3. Plačilo s kreditnimi karticami

   

Ob izbiri načina plačila s plačilno kartico velja vaša cena, odstotek popusta pa se ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.
   
Ob plačilu s kreditnimi karticami VISAMASTERCARD ali KARANTA omogočamo avtorizacijo kreditne kartice na daljavo, tako da lahko vse potrebno glede plačila uredite kar preko spletaPrenos osebnih in transakcijskih podatkov v naši spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo varnostnega protokola, ki ga zagotavlja podjetje VeriSign.

Plačilo s kreditno kartico DINERS je trenutno možno samo preko avtorizacije na daljavo. Za več informacij prosimo pokličite na: +386 40 606 512 ali pošljite elektronsko pošto na: info@eSvet.com.
   
V primeru plačila s kreditnimi karticami se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

4. Kombinirano plačilo

Ob izbiri kombiniranega načina plačila trenutno nudimo možnost:

 - kombinirano plačilo po predračunu, plus VISA, Mastercard ali Karanta
 - kombinirano plačilo po povzetju, plus VISA, Mastercard ali Karanta

Ob izbiri kombiniranega plačila po predračunu in s kreditno kartico VISA, Mastercard ali Karanta, izberete znesek plačila, ki ga želite poravnati po predračunu, sistem pa vam avtomatsko obračuna preostali del zneska nakupa za način plačila s kreditno kartico, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.

V izbranem načinu plačila kombinirano plačilo po predračunu + VISA, Mastercard ali Karanta, se obračuna strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 €, ne glede na skupno višino zneska nakupa in se prišteje k skupnemu znesku za plačilo po predračunu in je ustrezno označen.

Ob izbiri kombiniranega plačila po povzetju in s kreditno kartico VISA, Mastercard ali Karanta, izberete znesek plačila, ki ga želite poravnati ob povzetju. Za izbrani del zneska po povzetju se obračuna vaša cena plus 5% glede na izbran tip plačila, za preostali del zneska sistem avtomatsko obračuna glede na način plačila s kreditno kartico, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.

V izbranem načinu plačila kombinirano plačilo po povzetju + VISA, Mastercard ali Karanta, se obračuna strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 €, ne glede na skupno višino zneska nakupa, ki se prišteje k skupnemu znesku za plačilo po povzetju in je ustrezno označen. 

V primeru izbire kombiniranega plačila se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

V kolikor imate v zvezi s plačilnimi pogoji kakšna vprašanja, oziroma potrebujete dodatne informacije prosimo pokličite na: +386 40 606 512 ali pošljite elektronsko pošto na: info@eSvet.com.

na vrh

PREVZEM IN DOSTAVA

Dostava za vse artikle ali nakupe v skupni vrednosti nad 499,99 € v spletni trgovini eSvet je brezplačna in praviloma izvedena ne glede na izbrani način plačila v naslednjih dveh do sedmih delovnih dneh v kolikor je naročeno blago na zalogi. Ponudnik se zavezuje da bo blago, oziroma storitev opravil v dogovorjenem roku. 

Dostava za vse artikle ali nakupe v skupni vrednosti nižji od 499,99 € se obračuna v enkratnem znesku v višini 4,99 €.

Kljub velikim prizadevanjem obstaja možnost, da kakšnega naročenega artikla pri naših dobaviteljih trenutno ni na zalogi. V tem primeru, Vas bomo o tem nemudoma obvestili po elektronski pošti, preko SMS sporočila in/ali osebno po telefonu še preden, Vam bomo poslali ponudbo in Vam sporočili okvirni dobavni rok, ter morebitne spremembe cen, nato pa Vas zaprosili za ponovno potrditev Vašega naročila.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati tudi drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem naročilo lahko izpolnil hitreje, oziroma bolj učinkovito. Dostavo naročenega blaga na naslov kupca bo izvedlo izbrano dostavno podjetje s strani ponudnika v normalnem delovnem času, dolgoletne izkušnje dostavnih služb pa zagotavljajo kar se da hitro in varno dostavo.

Kupec mora naročeno blago osebno prevzeti na dogovorjenem mestu in v času dostave. Ob prevzemu mora prejeti paket pregledati zaradi morebitnih poškodb nastalih pri transportu. V primeru nastale poškodbe, mora poškodbo ustrezno dokumentirati in s kurirjem izbrane dostavne službe urediti uradno beležbo. V primeru da se morebitna poškodba artikla, ki je nastala med dostavo izkaže kasneje, mora biti prijavljena ponudniku, spletni trgovini eSvet v roku 24 ur od prevzema paketa. V primeru da stranka poškodbo prijavi po tem roku ponudnik ne more in ne bo odgovarjal za kakšrnokoli nastalo materialno škodo. 

V kolikor naročeni artikel ni na zalogi in se naroči izključno za aktualno naročilo, kasneje pa stranka artikel zaradi kakršnihkoli razlogov naročilo ob prevzemu stornira, si pridržujemo pravico obračunati dejansko nastale stroške izredne dobave.
   
V primeru izbire plačila po povzetju mora kupec ob prevzemu v gotovini poravnati celoten, oziroma preostali del kupnine izbranemu kurirju izbrane poslane dostavne službe. V primeru, da kupec ob prevzemu noče poravnati preostale kupnine, oziroma kupec ne pričaka dostavne službe na dogovorjenem naslovu, se mu izdelek na dan ne vroči. V tem primeru ima kupec možnost, da se dogovori za naslednji rok dostave, kjer se mu ponovno poskuša vročiti blago (celotni stroški ponovne dostave v tem primeru sedaj bremenijo kupca), postopek ob prevzemu pa je enak. 
   
V kolikor predaje tudi tokrat ni bilo mogoče opraviti do konca, se smatra, da kupec odstopa od pogodbe o nakupu. Ponudnik v tem primeru obdrži vrednost predplačila in prav tako odstopi od naročila.
   
Ponudnik omogoča tudi dostavo na drug naslov, oziroma naslov, ki se razlikuje od naslova ob naročilu in/ali računu, vendar je kupec primoran na to obvezno obvestiti ponudnika pred dostavo najkasneje en delovni dan do 9 ure dopoldan. 
   
Ponujamo tudi možnost popoldanske dostave, predhoden klic, oziroma obvestilo o dostavi, vendar v tem primeru stroške, ki so nastali zaradi dodatnih storitev krije kupec po spodaj veljavnem ceniku.
   
Cenik dodatnih storitev dostave: 

Dostava do 10 ure      15 €
Dostava po 16 uri       15 €
   
Podatek o tem ali je na voljo sobotna dostava, dostava do 10 ure, oziroma dostava po 16 uri tudi na Vašem naslovu lahko preverite tukaj.
   
Vse izdelke, kupljene v spletni trgovini eSvet, lahko tudi osebno prevzamete na sedežu podjetja po predhodnem dogovoru v času delovanja.
   
Ko bo naročilo pripravljeno za osebni prevzem, Vas o tem obvestimo preko elektronske pošte, SMS sporočila in/ali osebno po telefonu. 
   
Na sedežu podjetja trenutno še ni mogoče neposredno plačilo in je možen osebni prevzem samo na osnovi identifikacijskega dokumenta in izključno s strani tiste osebe, katere podatki so bili navedeni ob oddaji zahtevka za osebni prevzem blaga in so hkrati zavedeni tudi v naročilu.
   
V kolikor imate v zvezi s prevzemom ali dostavo kakšna vprašanja, oziroma potrebujete dodatne informacije prosimo pokličite na: +386 40 606 512 ali pošljite elektronsko pošto na: info@eSvet.com.
   
na vrh

GARANCIJA
   
Vsi artikli kupljeni v naši spletni trgovini imajo garancijo uvoznika, zastopnika, oziroma proizvajalca, ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele na področju celotne Slovenije. 
   
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu in/ali na računu. Garancijski list je priložen k izdelku, garancijski rok pa mora biti naveden na priloženem garancijskem listu in/ali računu.
   
Informacija o garancijskem roku mora biti navedena tudi na spletni strani ob predstavitvi artikla. V kolikor omenjene informacije o garanciji ni, artikel ali nima garancije ali pa podatek o garancijskem roku v tem trenutku ni voljo. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki se bo potrudil in zagotovil, oziroma na željo kupca želeno informacijo tudi pridobil.
   
Garancijski rok začne teči z dnem izročitve blaga kupcu in/ali z datumom, ki je naveden na izdanem računu za opravljeno storitev.
   
Popravila in servis na domu, oziroma neprimernih in/ali neustreznih mestih zaradi zahtevnosti sodobne servisne opreme, ter razpoložljivosti rezervnih delov niso omogočena. 
   
Ponudnik ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako ne more odločati o zamenjavi izdelka brez predhodnega mnenja pooblaščenega servisa v zvezi z nastalo okvaro.
   
Za uveljavljanje garancije in vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja navedenega na garancijskem listu.
   
Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu, ki je priložen k vsakemu izdelku. 
   
Garancijo je možno uveljavljati le s potrjenim garancijskim listom. V primeru, da garancijski list ni pravilno izpolnjen, oziroma nima navedenega datuma nakupa bo garancijski rok upoštevan le ob predložitvi računa. 
   
Garancija za vse izdelke je 12 mesecev, razen za izdelke pri katerih je drugače navedeno. Garancija praviloma ne velja za potrošni material kot so baterije, akumulatorje, varovalke, diskete, žarnice, programsko opremo, ter ostale določene elektronske komponente. 
   
Vse tovarniške pomanjkljivosti in okvare, ki nastanejo v garancijskem roku bodo v pooblaščenih servisih odpravljene brezplačno, za izdelke izven garancijskega roka pa je servis zagotovljen za obdobje 7 let, če z zakonom ni določeno drugače. 
   
Garancija ne velja v naslednjih primerih : 
- okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela...)
- okvar zaradi posega oseb, ki niso pooblaščene za popravilo artiklov
- okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne sovpadajo k artikli 
- okvar pri priklopu na napačen vir napetosti in/ali vrsto toka. 
- okvar ali poškodb na izdelku zaradi ne upoštevanja navodil o ravnanju v skladu z artikli
      
na vrh

VRAČILO BLAGA
   
100% GARANCIJA NAKUPA. Spletna trgovina eSvet omogoča vračilo naročenega blaga v spletni trgovini eSvet v roku 15 dni od prejema, oziroma nakupa in jamči za vračilo Vaše kupnine.
   
Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu s zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 15 dneh od nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, šteje pa se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v zgoraj navedenem roku.
   
Pred vračilom artiklov, kupljenih v spletni trgovini eSvet, nas prosimo obvestite na telefon: +386 40 606 512 ali na elektronsko pošto: info@eSvet.com in pismeno po pošti s povratnico na naslov našega podjetja, da se dogovorimo o najprimernejši rešitvi vrnitve kupljenega blaga.
   
Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru, da je kupec tudi že potrdil naročilo, plačan avans ali celotna kupnina, poslana naročilnica in potrditev naročila, oziroma plačila iz strani ponudnika spletne trgovine eSvet, si podjetje Aventis d.o.o. pridržuje pravico kupcu zaračunati še stroške odpovedi naročila in dostave, oziroma pravico do sorazmernega zmanjšanja vrnjene kupnine.
   
Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 15 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovano. 
   
Kupnina bo kupcu vrnjena na vnaprej dogovorjen način in sicer najkasneje v 15 delovnih dneh od vračila blaga. Gotovine v primeru vračil blaga ne izplačujemo!
   
Kupec naročenega blaga pod predhodno navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:
- če je že odprl varnostni pečat in/ali artikel odpakiral iz originalne embalaže (pri avdio in video posnetkih, računalniških programih, računalniških igrah)
- če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek od nepooblaščenega servisnega posega
- če gre za izdelek narejen po navodilih potrošnika in je prilagojen njegovim potrebam
   
na vrh

POSTOPEK NAKUPA
   
Nakup artiklov v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas. 
   
Naročanje preko spletne trgovine je trenutno možno na naslednje načine:
   
1. Nakup preko spletne košarice
   
Želeno blago dodate v spletno košarico, kjer se vsi izbrani artikli se hranijo v košarici in se lahko vsak trenutek pregleda celotna vsebina spletne košarice.
   
Ko končate z izbiro in dodajanjem artiklov v košarico, nakup zaključite v košarici, kjer izpolnite ustrezne podatke, ki jih nujno potrebujemo za izvedno naročila.Po izbiri želenega načina plačila in/ali dostave, nadaljujete s predogledom vseh izbranih storitev. V kolikor soglašate s splošnimi pogoji, nakup zaključite s potrditvijo oddaje naročila.
   
Po naročilu in dokončani potrditvi Vam na elektronski naslov podan ob naročilu posredujemo obvestilo o prejemu naročila, istočasno pa se Vaše naročilo v elektronski obliki shrani na strežniku ponudnika.
   
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v tem trenutku še ni sklenjena.
   
Kupcu so v posredovani elektronski pošti ponudnika vselej na voljo celotni podatki o statusu in vsebini spletnega naročila. Povezava do Vašega naročila je dostopna preko elektronskega naslova, ki ste ga prejeli ob naročilu in ob vsaki spremembi trenutnega statusa naročila, na željo kupca pa ga tudi posredujemo na njegov elektronski naslov.
   
Kupec prejme elektronsko obvestilo za vsako spremembo statusa naročil, kjer je točno podan trenutni status naročila.
   
Celotno naročilo, oziroma kupoprodajna pogodba je shranjena pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino in jo je mogoče na pisno željo posredovati preko navadne pošte, elektronske pošte ali po faksu samo osebi, ki je naročilo izvedla.
   
Za točnost in pravilnost podatkov v spletnem naročilu ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob spletnem naročilu.
   
2. Nakup preko telefona
   
V kolikor želite artikel naročiti preko telefona, lahko v objavljenem delovnem času pokličete na katero izmed telefonskih številk objavljenih v naši spletni trgovini, ter se osebno dogovorite o podrobnostih naročila s našim prodajnim referentom.
   
Po dogovoru Vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob pogovoru posredujemo aktualno ponudbo z vsemi potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.
   
Po prejemu kupnine Vam posredujemo potrdilo o vplačilu, hkrati pa je s tem sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem.
   
Ob vsaki spremembi statusa naročila preko telefona prejme kupec s strani ponudnika elektronsko sporočilo o spremembah.. V posredovanih elektronskih sporočilih se kupcu vselej na voljo celotni podatki o trenutnem statusu in vsebini naročila preko telefona.
   
Celoten postopek naročila preko telefona od zaključka pogovora naprej je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino.
   
Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko telefona ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko telefona.
   
3. Nakup preko elektronske pošte
   
V kolikor želite lahko blago naročite tudi preko elektronske pošte, kjer na elektronski naslov: info@eSvet.com pošljete vsebino želenega naročila.
   
Oddaja naročila preko elektronske pošte v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas.
   
Po prejemu Vašega naročila vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročilu posredujemo aktualno ponudbo z vsemi potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.
   
Po prejemu kupnine vam posredujemo potrdilo o vplačilu, hkrati pa je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem.
   
Ob vsaki spremembi statusa naročila preko elektronske pošte prejme kupec s strani ponudnika elektronsko sporočilo o spremembah. V posredovanih elektronskih sporočilih se kupcu vselej na voljo celotni podatki o trenutnem statusu in vsebini naročila preko elektronske pošte.
   
Celoten postopek naročila preko elektronske pošte je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino.
   
Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko telefona ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko elektronske pošte.
   
4. Nakup preko spletnega vmesnika
   
V kolikor želite preko spletnega vmesnika naročiti artikel, potrebujete pred naročilom dodatne informacije, oziroma želite aktualno ponudbo imate ob vsakem artiklu možnost oddaje naročilom  z vpisom osnovnih podatkov, ki so nujno potrebni za nadaljnji postopek.
   
Oddaja naročil preko spletnega vmesnika v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas.
   
Po prejemu Vašega naročila preko spletnega vmesnika, Vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročilu posredujemo aktualne informacije s potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.
   
V primeru naročila preko spletnega vmesnika, Vas sistem avtomatsko preusmeri v spletno košarico, kjer nato opravite celoten nakup. 
   
Celoten postopek naročila preko spletnega vmesnika je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino.
   
Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko spletnega vmesnika ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko elektronske pošte.
  
Za vsa dodatna vprašanja v zvezi s naročili pokličite na: +386 40 606 512 ali pošljite e-pošto na: info@eSvet.com.   
   
na vrh
   
POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI
   
Spletna trgovina eSvet zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve, ki so potrebne za popolno varnost nakupov. 

   
Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov v spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Varnost protokola pa zagotavlja podjetje VeriSign. Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo Vaš brskalnik, in se na strežnik prenašajo v za to posebej zaščiteni obliki, ki preprečuje, da bi kdorkoli prestregel kakršnekoli osebne podatke.
   
Za varno avtorizacijo in transakcije s kreditnimi karticami pri elektronskem poslovanju preko naše spletni trgovini skrbi podjetje Bankart.si.
   
Avtorizacije in transakcije kartic se vršijo v realnem času s celotnim takojšnjim preverjanjem podatkov v centralnem bančnem sistemu.
   
Ponudnik se obvezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebni podatki pridobljeni preko naše spletne trgovine bodo v celoti ostali v lasti podjetja AVENTIS, tehnološke storitve d.o.o. in bodo služili izključno samo za potrebe izpolnitve naročil in ostale potrebne izvedbe komunikacije za uspešno poslovanje, razen če uporabnik spletne strani ni posebej privolil v kakršnokoli drugačno obliko uporabe posredovanja omenjenih podatkov. 
   
Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu s veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.
   
na vrh
   
PRITOŽBE IN SPORI
   
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati vse svoje obveznosti in svoje dolžnosti. Ponudnik bo skušal vzpostaviti celoten in učinkovit sistem obravnavanja pritožb od začetka do konca, ter določiti osebo, katera bo v primeru kakršnihkoli težav na voljo kupcu preko elektronske pošte ali po telefonu. 
   
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@eSvet.com, celoten postopek obravnave pritožbe pa je popolnoma zaupen. 

   
Ponudnik bo najkasneje v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi kar se da ažurno obveščal o celotnem poteku pritožbenega postopka. 
   
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora, to pa je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem in si zato ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se vsi morebitni spori rešijo sporazumno. 
   
Morebitni spori, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino eSvet se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se obe strani dogovorita, da bo morebitni spor reševalo pristojno sodišče.
   
na vrh
   
VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST

Vsem tujcem, ki kupujejo v Republiki Sloveniji pripada vračilo 22% DDV.
   
Vsakemu kupcu, ki se izkaže s tujim potnim listom (ob naročilu ali prevzemu pošljete fotokopijo po faxu ali emailu) bo ponudnik izstavil obrazec za vračilo davka na dodano vrednost v primeru, ko znesek računa presega 50 €. Vračilo ni možno, če kupec predloži dva računa, katerih seštevek presega 50 €.

Ob izstopu iz Evropske Unije predložijo tuji kupci ali naš prevoznik carinskim organom obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in račune. Carinski organ preveri iznos in potrdi iznos blaga iz Evropske Unije z originalnim žigom in podpisom, vendar le pod pogojem, da je kupec blago tudi dejansko iznesel iz evropske skupnosti še pred potekom tretjega meseca, ki sledi mesecu v katerem je bila opravljena storitev, oziroma dobava. 
   
Osnova za vračilo davka na dodano vrednost sta potrjen obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in potrjena kopija računa, in s katerima lahko nato v roku šestih mesecev od dneva nakupa kupec zahteva vračilo davka na dodano vrednost v naši poslovalnici ali pa obrazec, račun in podatke za vračilo posreduje na naslov našega podjetja.
   
Za pojasnila in pomoč v zvezi z vračilom DDV pokličite na: +386 40 606 512 ali pošljite e-pošto na: info@eSvet.com.
      
na vrh